Tri najlepše trajnice crvenog cveta

1. Crvena steža

Raste nisko do 30-40cm, i ima listove koji podsećaju na listove jagode. Cvetovi su intenzivno crvene boje, a na korenu latica mogu se videti male žute mrlje. Cvetovi dolaze do punog izražaja kada ih ima više, tako da se preporučuje gajenje u većim grupama. Lepo izgledaju u kamenitim baštama, u lejama sa trajnicama i u baštama sa divljim cvećem. Najviše vole sunčani položaj, ali i polusenku. Redovno je zalivajte i cveće će užuvati u tome.

2. Goruća ljubav

Potiče iz istočne Azije, ali se već dugo gaji u našim seoskim baštama. Može dostići visinu od 60-80 cm, ima tvrde jajaste listove, a na vrhu čvrstih stabljika jedan za drugim nižu se vatreno crveni cvetovi. Ova biljka je veoma zahvalna za gajenje. Možete je posaditi i na veoma sunčano mesto jer voli toplotu, dobro podnosi sušu ali će vam biti zahvalna ako je budete umereno i redovno zalivali. 

3. Helenijum

Potiče iz Severne Amerike. Raste do 70-80 cm visine, u sredini gnezdastog cveta plodnica se izdiže i smeđe je boje, a latice su crvene. Može da bude divan u kombinaciji sa drugim trajnicama u leji. Ova biljka jako voli sunce, u senci pati i ne može se dobro razviti. Zahteva redovno zalivanje, a voli hranljivo i vlažno zemljište.

What others say about this post? (0 Comments)

Leave a Comment