Gajite ove tri biljke i problemi s novcem će nestati!

Postoje verovanja da biljke imaju različite uticaje, neke su lekovite, neke donose sreću, neke vam jednostavno oduzimaju dah svojom lepotom, a ima i onih za koje se veruje da privlače novac!

Flosal ekipa se odmah bacila u istraživanje koje su to biljke, a da ih možete bez problema gajiti u svom domu bez da budu previše zahtevne. Naravno, svakoj biljci je potrebna ljubav i mala pažnja.

Dobra je vest je da su sve tri veoma dekorativne, da podsećaju na leto i ako ih lepo pazite i dugo žive sa vama mogu postati pravo malo drveće u vašem domu!

Počnimo od Bambusa (Bamboo) Za njega se veruje da donosi bogatstvo i blagostanje. Pored toga veruje se da štiti od loših energija i da donosi sreću. Ako držite bambus u blizini radnog prostora, poboljšava se koncentracija, duhovni rast i kreativna sposobnost. Zar to već nije sasvim dovoljno da što pre nabavite bambus?

babus

Nega: Bambus voli dosta sunčeve svetlosti tako da odaberite mesto u domu gde ima najviše prirodnog svetla. Zalivajte umereno i vodite računa da se voda ne zadržava predugo u drenaži jer to može izazvati truljenje biljke. Otklanjajte lišće koje opada i orezujte bambus svake godine kako biste vremenom postigli željeni oblik.

Druga biljka koja je poznata po ovom verovanju je Krasula (crassula). Kažu da pozitivno utiče na poslovne prilike i privlači energiju bogatstva i blagostanja. U istočnim zemljama veruju da ako prenose ovu biljku s kolena na kolenu kroz porodicu da će svakom njenom članu donositi novac. Ova biljka se takođe preporučuje i za gajenje u poslovnom prostoru.

krasula

Nega: Voli svetla i dobro osunčana mesta. Zalivati je umereno, a u zimskim danima držati skoro suvu. Često je plen lisnih vaši i crvenih paukova, poželjno je koristiti folijarnu prihranuFlosal.

Treća biljka koju vam danas predstavljamo je Pahira (Pachira Aquatica). U Istočnoj Aziji je nazivaju i „drvo novca“ i simbolično je povezana sa dobrom srećom u finansijama. Dobar efekat možete postići ako je držite u crvenoj saksiji, jer se crvena boja simbolično smatra bojom strasti i radosti, a i biljka će na taj način izgledati još dekorativnije. Zanimljivo je da izvoz ove biljke državi Tajvan donosi prihod od 250 miliona dolara godišnje pa nije čudo što je smatraju čarolijom koja donosi blagodat na polju finansija.

pahira

 

Nega: Voli svetla mesta, ali bez direktnog sunčevog uticaja. Održavati umerenu vlažnost, potrebna joj je visoka vlažnost vazduha pa je orošavati s vremena na vreme (Pogledajte čime u isto vreme možete i prihranjivati i orošavati). Kontrolisati vlažnost vazduha jer ako je suvo, biljka može izgubiti lišće.

What others say about this post? (0 Comments)

Leave a Comment